05-07-2021

Miljoenen investering voor Solstice Pharmaceuticals

Twentse ontwikkelaar van op microbelletjes gebaseerde contrastvloeistof voor echografie rond nieuwe investeringsronde succesvol af

Miljoenen investering voor Solstice Pharmaceuticals

Solstice Pharmaceuticals heeft een nieuwe financieringsronde voor de verdere klinische ontwikkeling van haar innovatieve contrastvloeistof voor echografie (UCA) succesvol afgerond!  De investering is afkomstig van een consortium van ervaren ondernemers en strategische spelers in de industrie, onder leiding van het Amerikaanse Parker Laboratories.

Deze investering is een belangrijke stap voor Solstice wat het bedrijf in staat zal stellen om de klinische vertaling van het gepatenteerde UCA te versnellen door zowel de veiligheid van de patiënt als de veelzijdigheid van het product aan te tonen.
“Dit is een unieke kans voor Solstice, zowel wat betreft internationale groei als de overgang naar de klinische markt”, zegt algemeen directeur Wim van Hoeve. “We kijken ernaar uit om samen te werken met een ervaren en diverse groep aandeelhouders om onze innovatie te versnellen en onze internationale samenwerkingen te stimuleren om nieuwe therapeutische en diagnostische toepassingen tot stand te brengen.”

De belangrijke pijler van Solstice’s innovatie is zijn lab-on-a-chip productietechnologie, die het mogelijk maakt om de contrastvloeistof heel nauwkeurig te maken en te optimaliseren met op-maat-gemaakte monodisperse microbellen voor een veelzijdigheid aan specifieke toepassingen. De nieuwe microfluidische technologie zorgt voor een tot 20 keer groter beeldcontrast in vergelijking met bestaande UCA’s. Dit verbetert de diagnostische nauwkeurigheid van echografie, waardoor het een snelle, kosteneffectieve en patiëntvriendelijke beeldvormingstechniek wordt om de structuren en details van de organen van een patiënt te visualiseren.
“Wij beschouwen de markt voor echografische beeldvorming als een primair bedrijfssegment en een belangrijk wereldwijd groeigebied,” aldus Neal Buchalter, president van Parker Laboratories. “Het unieke technologieplatform van Solstice kan een centrale rol spelen in het nog verder vergroten van de veelzijdigheid en toepasbaarheid van echografie, wat een belangrijke factor was voor onze investering in deze veelbelovende scale-up.”

Solstice is van plan om de diagnose van nierkanker (niercelcarcinoom) (RCC) als eerste klinische indicatie na te streven. RCC is het meest voorkomende type niertumor dat bij volwassenen wordt gediagnosticeerd. Ruim 30% van de patiënten wordt te laat gediagnosticeerd, nadat de kanker al is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. CT- en MRI-contrastmiddelen zijn schadelijk voor de nieren en daarom gecontra-indiceerd voor het diagnosticeren van nierkanker. Door de diagnostische nauwkeurigheid van echografische beeldvorming te verbeteren, kan het gebruik van Solstice’s unieke microbellencontrastvloeistof een vroegere, nauwkeurigere diagnose van RCC mogelijk maken.

De technologie belooft ook een brede toepasbaarheid in de klinische omgeving buiten de diagnostische beeldvorming, bijvoorbeeld voor het monitoren van bloedstromen en -druk en voor gelokaliseerde medicijnafgifte. Veel investeerders werden aangetrokken door de uiteenlopende potentiële klinische indicaties van de unieke microbellentechnologie, van patiëntvriendelijke diagnostiek voor jonge kinderen tot revolutionaire medicijnafgiftesystemen voor neurologische aandoeningen.
“Er zijn veel belangrijke klinische toepassingen waarvoor de contrastvloeistof van Solstice een unieke toegevoegde waarde heeft,” zei Jan Sigger, een serie-ondernemer op het gebied van medische technologie en oprichter van Quirem Medical. “Ik ben ervan overtuigd dat we, samen met de rest van de aandeelhouders, aanzienlijke voordelen voor patiënten zullen realiseren door het volledige potentieel van de Solstice microbubbeltechnologie te benutten.”
InCorpe, te Hengelo (O), en Brouwer Legal, te Enschede, hebben Solstice bij deze financieringsronde geadviseerd.

Meer informatie:
www.solsticepharma.comwww.parkerlabs.com

Contact

 

 

Privacy Statement
Cookiebeleid
Algemene voorwaarden

Privacy & Terms

  • Universiteit Twente
  • Hengelosestraat 500
  • The Gallery, Novel-T office
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@medtechfund.nl